Katarina HausKatarina HausKatarina HausKatarina HausKatarina HausKatarina Haus

 

 

 

Πεζοπορία

 

Τέσσερις πεζοπορικές διαδρομές απαράμιλλου φυσικού κάλους μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην γύρω περιοχή:

  1. Την διαδρομή Αη Γιώργης - Πλάκες
  2. Την διαδρομή Λίμνη Βόλβη με παρατήρηση πουλιών
  3. Την διαδρομή Μακεδονικά Τέμπη - Κάστρο Ρεντίνας
  4. Πολλές διαδρομές στο Στρατονικό όρος, με την καθοδήγηση του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σταυρού (ΦΟΣ)

Επιλέγοντας κανείς την πρώτη διαδρομή θα κάνει ένα ταξίδι στο πανέμορφο δάσος των Κερδυλίων Όρων  με πλούσιες εναλλαγές στην βλάστηση, θα προσκυνήσει στην βυζαντινή Μονή Αγίου Γεωργίου κτισμένη στα μέσα του 16ου αιώνα και θα ξεκουραστεί στις πλάκες όπου θα θαυμάσει την θέα σε ολόκληρο τον Στρυμονικό κόλπο.

Πρωταγωνίστρια της δεύτερης διαδρομής είναι η Λίμνη Βόλβη, με το Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπου Κορώνειας - Βόλβης,  το βήμα του Αποστόλου Παύλου, το υπεραιωνόβιο Πλατάνι - Μνημειο της Φύσης, με την παρατήρηση των πουλιών, την αποικία των ερωδιών και το σπάνιο υδρόφυλλο δάσος της Απολλωνίας.

Το Κάστρο της Ρεντίνας δεσπόζει στα Μακεδονικά Τέμπη αυτή η διαδρομή είναι πλούσια σε εναλλαγές τοπίων. Με το ποταμό Ρήχειο να διαπερνάει την κοιλάδα των Μακεδονικών Τεμπών και την  βλάστηση που αναπτύσσεται να αποτελείται κυρίως από μεγάλα πλατάνια, ιτιές, φλαμουριές, φράξους και φτελιές, τα πολλά είδη θαμνωδών και ποωδών φυτών, όπως κρανιές, φτέρη, ιππουρίδες, παπαρούνες, γαλατσίδες και δρακόντια, την ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία των αναρριχόμενων φυτών, όπως του Κισσού, με αρπακτικά, ερπετά καθώς και με τα 87 είδη ορνιθοπανίδας, είναι σίγουροι ότι αυτή η διαδρομή θα σας μείνει αξέχαστη!!!

Το Στρατονικό Όρος έχει σηματοδοτηθεί απο τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού, και οι τοποθεσίες Αγνάντι, Σουγλιάνι, Πολιτεία της Οξειάς είναι λίγες μόνο απο αυτές που θα απολαύσετε στην περιήγηση σας, στο καταπράσινο και ολοζώντανο όρος του Άνω Σταυρού!

Βουνό, Λίμνη ή κοιλάδα των Τεμπών? Η επιλογή δική σας.

 

Στοιχεια Επικοινωνιας

Διεύθυνση

Τσιτάογλου Κατερίνα
Ασπροβάλτα
Τ.Κ. 57021, Δήμος Βόλβης, Θεσσαλονίκη

Τηλ/Φαξ

23970 23171

Κινητό

6981922767

Email

info@katarinahaus1.gr

 

Γλώσσες επικοινωνίας:

Ελληνικά, Γερμανικά, Τουρκικά,

Σέρβικα, Αγγλικά, Βουλγάρικα